Slå en snabbkoll på alla våra kurser!

Osäker på nästa steg i träningen? Hur fort du ska göra saker svårare? Och hur ni kommer vidare om ni fastnat? En bra kriterieplan hjälper! Den här kursen lär dig att skapa, följa, och utveckla en fungerande kriterieplan.

12 lektioner

Visst hade det varit skönt om träningen bara gick som på räls? Att du direkt kan fixa alla problem som dyker upp, eller ännu hellre vara förutseende så att de aldrig behöver uppstå? Den här kursen hjälper dig med just det - effektiv felsökning!

68 lektioner

Förvandla era tråkiga promenader till roliga aktiveringspass! Utnyttja promenaden till att aktivera hundens kropp och huvud, bygg upp ert samarbete när ni ändå är ute och rastar, och få en hund som älskar att gå på promenad - ihop med dig!

47 lektioner

Utveckla handtarget till att hunden kan hålla kvar nosen, "frysa", längre tid!

6 lektioner

Grundkurs i heelwork to music för dig som vill komma igång!

17 lektioner

Grundkurs i freestyle för dig som vill komma igång!

15 lektioner

"Lek" är en aktivitet som får båda att skratta. Det är något vi gör med hunden för att det är roligt! Vi använder lek till en massa annat också, men glädje är huvudsyftet. Kursen visar dig ett antal lekar och ger inspiration till din egen hund!

30 lektioner

Att det idag dör hundar eftersom de under promenad ätit utlagd förgiftad mat är fruktansvärt, men sant. Därför erbjuder vi kursen gratis - ingen ska behöva välja bort den! Du kan också välja att donera en summa och bidra till vårt fortsatta arbete.

25 lektioner

Aktiveringar för en hel månad: tio roliga aktiveringar som du kan göra enkla eller svåra beroende på hur din hund reagerar. Alla är lämpade att göra inomhus, och behöver inga extra prylar.

11 lektioner

Börjar du känna att tävlingsmomenten funkar på träning, och vill ta steget till tävling? Eller tävlar du redan, och vill höja er ett snäpp? Då är detta helt rätt kurs: du får sex lektioner som tittar på på just att bli bättre på att tävla lydnad!

28 lektioner

Börjar du känna att rallylydnadsbanorna funkar på träning, och vill ta steget till tävling? Eller tävlar du redan, och vill höja er ett snäpp? Då är detta helt rätt kurs!

28 lektioner

Kursen är en grundkurs där vi fokuserar på att bygga riktigt bra träningsgrunder för både hund och förare! Oavsett om ni siktar på tävling eller vardag ger den här kursen en fungerande träningsstruktur och bra förutsättningar för att lyckas!

31 lektioner

Lär dig planera och utvärdera din hundträning, för effektivare och roligare träningspass – med hjälp av en anteckningsbok, en penna, och systemet “bullet journal”. Sex lektioner, med egna uppgifter att göra.

30 lektioner

Grunderna är det viktigaste vi har, se över och stärk dina med den här kursen. Vardagslydnad fokuserad på samarbete och glädje. Denna kurs lägger grunden för ett fungerande – och roligt! – liv tillsammans med din hund.

29 lektioner

Target är fantastiska grundstenar i hundträningen, byggblock vi kan göra vad vi vill med sedan vi lärt in dem. Gå fot? Target. Inkallning? Target. Inte hoppa på gäster? Target. Så vad väntar du på?!

18 lektioner

Att få till en kloklippning med samarbete på frivillig grund tar ofta tid och tålamod – och en bra vägbeskrivning! Tid och tålamod får du bidra med själv, men vägbeskrivningen från start till mål får du i denna kursen. Frivillig hantering hela vägen!

31 lektioner

Känns hundträning svårt och överväldigande? Vet du inte var du ska starta? Du är inte ensam! Kursen visar våra allra första grundövningar som är samma för alla hundar. Det är inte svårt. Du kan göra samma sak. Vi lovar!

21 lektioner

Studiosnack är en bonus för dig som har Hundflix. Under ungefär en timme sitter vi och pratar fritt om ett ämne - perfekt att lyssna på när man pysslar med annat, eller ha på datorn i bakgrunden.

12 lektioner

Lär din hund att välja samma pryl som den du visar upp! Perfekt som aktivering, utveckling av hundens kognition, och så klart när du vill att hunden hittar och hämtar din andra sko, vante, eller vad som helst som du råkar ha två av...

14 lektioner

Hur startar man ensamträningen på rätt sätt? Vilka vanliga fallgropar kan du lätt undvika? Och vad gör du om din hund redan har problem – stora eller små? Med rätt verktyg kommer du hela tiden närmare målet – lite i taget.

18 lektioner

Nosework är både enkelt och roligt, helt enkelt den perfekta aktiveringen! Detta är del tre i en serie av fyra och riktar in sig på BEHÅLLARSÖK. Du bör ha gått tidigare delar innan du startar del tre.

12 lektioner

Rätt utfört är omvänt lockande en fantastisk hjälp i träningen! Även heta hundar kan tränas med de allra bästa belöningarna, om hunden får lära sig vänta på varsågod. Kursen visar omvänt lockande från grunden, steg för steg, i text och film.

15 lektioner

En externbelöning är en belöning som är utlagd, och alltså inte kommer från föraren. Att hunden är van att jobba med externbelöningar och vänta på varsågod är väldigt praktiskt, och det generaliseras till andra saker som hunden kan tänkas vilja ha!

10 lektioner

Utmaningen är dels att utföra en korrekt åtta, och dels att hunden ska ignorera frestelserna. Denna kursen tar upp båda delarna – du får tips på olika sätt att jobba med frestelserna, och också hur du får till en riktigt bra åtta!

9 lektioner

Kantareller är smaskens! Men svåra att hitta… om du inte tar hundens nos till hjälp! Förutom att resultatet är delikat så är det en väldigt rolig aktivering som gör skogspromenaderna ännu bättre.

12 lektioner

I den här kursen går vi igenom inlärningen av hoopar, staket och tunnor. Vi lägger grunden för ett handlingssystem för att du ska kunna dirigera hunden igenom en bana, och börjar lära hunden att ta sig an hindren självständigt.

5 lektioner

Har du börjat med hoopers, lärt in de olika hindrena, och vill ha nya kombinationer att jobba med? I denna kurs får du tio olika kombinationer som kan göras enkla eller svåra beroende på var du dirigerar ifrån och hur avancerade svängar du väljer.

10 lektioner

En inspelad föreläsning om target, ca 50 minuter. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet (25 augusti, 2019). Översikt av vad target är, vad vi kan använda det till, och hur det kan tränas.

1 lektioner

Är du nyfiken på tävlingslydnad? Kursen tar upp samtliga moment i startklass – hur de bedöms, hur de ser ut, inlärningsplaner och tips på saker som är bra att tänka på.

22 lektioner

Nosework är både enkelt och roligt, helt enkelt den perfekta aktiveringen! Detta är del ett i en serie av fyra och riktar in sig på INOMHUSSÖK. Denna del tar också upp doftinlärning och dofthantering.

16 lektioner

Nosework är både enkelt och roligt, helt enkelt den perfekta aktiveringen! Detta är del två i en serie av fyra och riktar in sig på UTOMHUSSÖK. Du bör ha gått del ett innan du startar del två.

13 lektioner

Att lära hunden hitta dina nycklar, din plånbok, eller vilken grej som helst, är roligt för både hund och människa! Hunden får använda sin fantastiska nos och du får hjälp i vardagen. Kursen tar dig steg för steg mot målet.

4 lektioner

Lär din hund härma det du gör! Do as I do är ett roligt och utmanande koncept att jobba med som utvecklar hundens tankeförmåga. Vi rekommenderar att du går kursen Grundträning för koncept först.

14 lektioner

Vill du ha roligare promenader? Vill du träna din hunds självförtroende, styrka och kroppskontroll på ett lättsamt sätt? Dog parkour är en rolig träningsform där du och din hund utnyttjar det ni hittar under promenaderna för att utföra olika trick.

24 lektioner

Grundträning för apportering. Oavsett om du siktar på tävling eller "bara" vardag är grunderna desamma. Kursen tar upp olika sätt att lära in beroende på om din hund har noll föremålsintresse eller lite för mycket - eller precis lagom.

27 lektioner

En genomgång av trick i klass ett i Svenska Hundtricksporten - hur de ser ut och hur de kan läras in. Den här kursen är endast tillgänglig för medlemmar i Hundflix!

29 lektioner

En genomgång av trick i klass två i Svenska Hundtricksporten - hur de ser ut och hur de kan läras in. Den här kursen är endast tillgänglig för medlemmar i Hundflix!

30 lektioner

Lär din hund hjälpa dig stänga dörren! Ett roligt och användbart trick i vardagen.

1 lektioner

Lär din hund dra av dina strumpor! Ett roligt och användbart trick i vardagen.

1 lektioner

Lär din hund hämta din väska (eller någon annan pryl)! Ett roligt och användbart trick i vardagen.

1 lektioner

Lär din hund räcka dig handduken när du tvättat händerna! Ett roligt och användbart trick i vardagen.

1 lektioner

Lär din hund tända eller släcka lampan! Ett roligt och användbart trick i vardagen.

1 lektioner

En inspelad föreläsning om hundar och kärlek. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet. Du vet att du älskar din hund, och vi pratar lite om vårt speciella band till just hundar.

1 lektioner

Vill du ha lite ny inspiration i ert nosarbate? LabyritLetaren är perfekt! En övning som kan göras enkel eller avancerad beroende på hund, och som hundar tycker är jätterolig.

1 lektioner

Fotgående är ett roligt moment! Det innehåller många delar och att hitta rätt balans mellan detaljer och helhet är inte alltid det lättaste… Den här kursen ger dig mina femton favoritövningar som tittar på olika delar av fotgåendet. Ett steg i taget!

20 lektioner

De här övningarna är både roliga och nyttiga – lekar som lär. Till varje övning finns en film som visar utförandet, en beskrivning av syftet och alternativ för att förändra enligt din hunds behov. Med den här samlingen med nio utvecklande övningar!

10 lektioner

Gillar du att fotografera hundar? Vill du äntligen börja förstå den där kameran du har, lära dig hur du komponerar en bild så att hunden kommer fram på bästa sätt, och få din hund att älska att stå modell? Då är detta kursen för dig!

32 lektioner

Vill du komma igång med rallylydnad? Vilken jättebra idé! Det är ju så kul! På den här kursen går vi igenom hur rallylydnad fungerar, grundfärdigheter för att få momenten i nybörjarklass på plats, banstrategi, och hur ni kommer vidare.

29 lektioner

Har du en hund som behöver tänka och träna, och helt slut på idéer? Är du (som jag) lite lat och frusen, och vill hålla dig inomhus? Denna kursen går igenom fyra olika sorters aktivering som tränar din hunds hjärna, kropp, och nos. Roligt och enkelt!

8 lektioner

Kursen passar alla hundar – alla hundar mår bättre av bättre självförtroende – och speciellt bra är den för valpar, unghundar, osäkra hundar, och hundar ska ska prestera antingen i träning/tävling eller i sitt jobb. Enkla, okomplicerade övningar!

26 lektioner

Detta är en kurs som handlar om hur du lär din hund trix med hjälp av klickerträning. Men det är så mycket mer – detta är en kurs om hur du lär din hund vad som helst! Den introducerar dig till hundträning med klicker - roligt, enkelt och effektivt!

13 lektioner

Har du en arbetsmaskin som inte kan koppla av? Eller tvärt om – en hund som tycker att allt annat är roligare än vad du är? Det kan ju kännas som två ytterligheter, men de har en sak gemensamt: de behöver hitta lugn och fokus i träningen.

9 lektioner

En inspelad föreläsning om hundmöten, ca 50 minuter. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet.

1 lektioner

En inspelad föreläsning om target, ca 50 minuter. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet. Target till tusen med tydliga exempel!

1 lektioner

En inspelad föreläsning om baklängeskedjning, ca 60 minuter. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet. Översikt av vad baklängeskedjor är, vad vi kan använda det till, och hur det kan tränas.

1 lektioner

En inspelad föreläsning om aktivering, ca 80 minuter. Det här är en inspelning av en föreläsning som livesändes över internet. Aktivering är en viktig och rolig del av att ha hund! Föreläsningen bjuder på mängder av konkreta tips och råd.

1 lektioner

Vill du få till tydliga frysmarkeringar i sökarbetet? I den här självstudiekursen får du steg för steg lära dig hur du lär in en tydlig och säker frysmarkering med nosen mot gömman. Vilken doft ni jobbar med spelar ingen roll, tekniken är densamma.

1 lektioner

En inspelad föreläsning om aktivering, uppdelad i mindre delar för att bli enklare att lyssna på. Belöning är grunder i hundträning, föreläsningen går på djupet och ger nya tips och tankar!

5 lektioner

En inspelad föreläsning om shejping, uppdelad i mindre delar för att bli enklare att lyssna på. En vägbeskrivning till att kunna träna din hund till i stort sett vilket trick som helst!

6 lektioner

Konceptträning är superkul - och blir ännu roligare om grunderna fungerar. Kursen visar steg för steg vilka grunder du behöver, varför - och så klart hur du tränar dem steg för steg!

8 lektioner

Gillar du dog parkour och vill fortsätta utvecklas ihop med din fyrbenta kompis? I denna kursen går vi igenom det du behöver för Training, Novice och Intermediate nivå som finns på International Dog Parkour Association. Du bör gå grundkursen först.

20 lektioner

Har du också problem vid hundmöten? Du är långt ifrån ensam! I vår onlinekurs får du enkla och effektiva övningar som verkligen hjälper. Övningar du gör själv ihop med din hund. Du får bättre samarbete, ökad förståelse – och mindre problem!

27 lektioner

Vad är Hundflix?

NÄR DU VILL. VAR DU VILL. VAD DU VILL.

I Hundflix hittar du kurser och föreläsningar inom en mängd olika områden, och nytt material kommer varje månad.

Allt material kommer du åt från vilken enhet som helst, allt du behöver är en uppkoppling.

Vi gillar träning som är effektiv och rolig för alla inblandade. Därför är all vår träning helt belöningsbaserad!

Genom att bli Hundflixare får du tillgång till alla våra kurser och föreläsningar för en fast månadskostnad på 249:-.

Du kan också köpa kurserna styckvis och behålla dem för evigt. Du väljer!

Har du blivit med valp?
Då är ValpVerkstan perfekt för dig!

Var loggar jag in? Var finns mina kurser? Hur funkar allt?
En snabbstartsguide!
Börja med att logga in.

Du hittar inloggningsknappen i menyn, eller precis här under.
Är du på mobilen? Du hittar menyn genom att klicka på de tre strecken uppe till höger.

Gå till ditt kursbibliotek.

Här hittar du alla de kurser du har tillgång till. Sök i sökfältet, eller filtrera utbudet i menyn.

Klicka igång den kurs du vill gå!

Klicka på kursen och klicka på playtecknet så kommer du in i kursen. Du kommer åt alla lektioner i menyn och kan enkelt navigera.

Hej! Det är vi som skapar kurserna.

Vi heter Åsa och Ulrika, och driver hundskolan Hund Helt Enkelt tillsammans. Onlinekurser ger oss en möjlighet att nå hundar som inte är i vår närhet, som inte har tid eller möjlighet att komma på kurs eller som inte klarar en kursmiljö, men som fortfarande vill ha inspiration och kunskap i hundträningen! Onlinekurser är också perfekt för att få lite struktur i träningen, och som komplement till kurser IRL. Bara fördelar alltså!

Dags att sätta igång!

Få tillgång till över 50 kurser och föreläsningar redan idag!